✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Moutarderie Fallot

Geschiedenis

De oude Grieken en Romeinen maakten al gebruik van mosterd. In Griekenland werd het in eerste instantie gebruikt voor de medicinale eigenschappen, pas later vond de mosterd zijn weg naar de tafel en werd het in vele gerechten gebruikt.

Tijdens de middeleeuwen raakt het gebruik van mosterd verder verspreid in Europa, met name in Frankrijk. Mosterdzaadjes werden gebruikt als vervanger voor peper en aan tafel gemalen. Peper was vaak erg duur, want dat werd toen nog via de zijderoute uit het verre oosten ingevoerd en kwam in middeleeuwse Europa alleen maar aan tafel aan de hoven van de koninkrijken. Vanaf de Renaissance werd mosterd vaker gebruikt en kwam de mosterd niet alleen als te malen zaadjes, maar steeds vaker in pasta-vorm (eigenlijk zoals we dat nu ook gebruiken) aan tafel.

Dijon

De stad waar mosterd werd gemaakt was zonder enige twijfel Dijon. In die stad werd het bereiden van mosterd verder verfijnd door het toevoegen van allerlei kruiden en specerijen waarmee verschillende smaken werden verkregen. Vanaf de 18e eeuw werd er verjus (een soort azijn van onrijpe druivenpitjes) aan de mosterd toegevoegd wat een extra bijzondere smaak meegaf aan de mosterd.

Door het gebruik van dit ene, maar o zo bijzondere, ingrediënt werd de "Dijon mosterd" bekend over de hele wereld en heeft het bijgedragen aan de kwaliteit van deze mosterd.

Assortiment Fallot

Ets. Fallot

La Moutarderie Fallot is een echt familiebedrijf uit Beaune. Zij maken daar sinds 1840 op ambachtelijke wijze mosterd. Het "geheim" van Fallot is dat zij de mosterdzaadjes nog steeds met steen malen. Hierdoor worden de zaadjes goed gemalen, maar worden ze ook niet te heet. De smaak en de structuur van de mosterd blijft hierdoor intact en kan voor een langere tijd bewaard worden.

Vijftien soorten

Mosterd is er in veel verschillende soorten, zo ook de mosterd van Fallot. Zij hebben een aantal mosterds op smaak gebracht met lekkere en exclusieve specerijen. Moutarderie Fallot heeft gekozen om slechts een beperkt aantal soorten mosterd "met smaak" te maken. Ze zochten niet naar extravagante ingrediënten, maar naar versterking van de subtiele smaken die de mosterd al in zich heeft.

De Mosterd met zwarte peper en de mosterd met peperkoek (zij brengen allebei geraffineerde smaken naar voren, de ene een pittige en de andere een heerlijke milde en zoete) zijn mooie voorbeelden van de mosterd van Fallot.

Is het lekkere mosterd?

Fallot is een wereldberoemde mosterdmaker, wij zijn blij dat wij deze mosterd is onze webshop kunnen voeren. U kunt het gehele assortiment van Fallot mosterd online bij ons bestellen. Of u de mosterd lekker vindt, hangt af van uw eigen smaak. We hebben de mosterds in verpakkingen van verschillend formaat en een aantal leuke cadeau-artikelen.