✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Belberry - Maitre Confiturier

Belberry kaasplank begeleiders
Belberry wilde citroen marmelade
Belberry limoen azijn
 

De geschiedenis van Belberry start in1956, wanneer Andre Vandererfven een kleine kruidenier in het Vlaamse stadje Kortrijk overneemt. Hij begint met het maken van ambachtelijke confiture en marmelade nadat de plaatselijke apothekersvrouw hem een oud recept geeft voor de bereiding van marmelade.

Op basis van dit traditionele recept maakte Vandererfven nieuwe recepten en verkocht deze met succes. Nadat zijn zoon Thierry de zaak overnam in 1990 begon Belberry uit te breiden en de in Vlaanderen inmiddels beroemde confituren naar andere landen te exporteren. Vandaag de dag vindt men de confiture, marmelade, siroop, saus, fruitazijn en ketchup van Belberry in de beste delicatessenzaken, warenhuizen en exclusieve hotels overal op de wereld.

In Tokyo is er een speciale Flagship Store van Belberry te vinden die alleen maar de producten van dit merk verkoopt. En men staat er letterlijk voor in de rij en dat is trouwens niet voor niets.

Handwerk

Zoals men bij Belberry heel goed weet is het geheim van goede confiture de kwaliteit van het fruit. Het fruit wat in de producten wordt gebruikt, komt uit de buurt van Kortrijk. Gewoon van lokale boeren. Bij de wat exotische vruchten selecteert Belberry alleen het beste dat er is. Sevilla sinaasappels uit Spanje, Alphonso mango's uit Kameroen, Siciliaanse bloedsinaasappels en wilde citroenen uit Italië.

Bij de bereiding de producten wordt maar heel weinig suiker gebruikt en zijn natuurlijk zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.

 

 

 

 

De confituren maken is echt 'handwerk'. Er wordt in open ketels gekookt en alleen in kleine batches. Waar nodig wordt een beetje appelpectine toegevoegd. Minder suiker, veel meer smaak van de vruchten. Echt exclusief zijn de fris-zoete azijnen van fruit en de begeleiders voor bij kaas.

Herkomst

 
Belberry Kortrijk