Blog 1000en1smaken

het blog van 1000en1smaken

  • Balsamico azijn: 10 dingen die je moet weten

    Balsamico azijn. Hoe lekker is dat? Het haalt overal een heerlijke pure smaak van naar boven, of je het nu sprenkelt over aardbeien, gebruikt als marinade voor vlees, natuurlijk in de vinaigrette en heel speciaal over vanille roomijs. Tien dingen die je echt moet weten over balsamico azijn. Lees verder

  • Italiaanse delicatessen

    Echte Italiaanse delicatessen koopt u gemakkelijk en snel 1000en1smaken.nl. In onze webshop kunt u kiezen uit een ruimItaliaansse delicatessen: Aceto Balsamico assortiment exclusieve delicatessen variërend van ambachtelijke pasta's, exclusieve olijven tot aan originele Aceto Balsamico di Modena. Wij bezorgen u bestelling bij u thuis. Dit kost u slechts € 2,95 en is bij een bestelling vanaf € 50,- zelfs gratis.

    Onze kwaliteit

    Al onze delicatessen worden eerst door ons getest en geproefd. Daarna komen ze pas in onze webshop terecht. Al onze met zorg uitgekozen leveranciers maken op ambachtelijke wijze hun producten. Dit houdt onder andere in dat de pasta in bronzen mallen wordt bereid, waardoor deze een goede structuur krijgt en de olijfolie koud geperst wordt. U weet vast wel wat wij bedoelen.

    Liefde voor de producten

    Wij houden van onze producten en dat doen onze producenten gelukkig ook! Alles is met liefde bereid van de beste grondstoffen die zij hebben kunnen vinden. Vele kleine familiebedrijven leveren hun Italiaanse delicatessen aan de lokale markten en, gelukkig, aan onze webshop. Neemt niet weg dat wij ook delicatessen hebben van absolute wereldklasse. Rustichella d'Abruzzo maakt al vele jaren echte goede pasta en exporteren dat wereldwijd naar luxe winkels.

    Italiaanse delicatessen

    Gaat u Italiaanse delicatessen kopen bij 1000en1smaken, dan heeft u keuze uit verschillende soorten met ieder een eigen smaak en een eigen verhaal.

     

    • Italiaanse pasta van absolute wereldklasse. De originele pasta van Rustichella d'Abruzzo en Arco dei Sapori. Verkrijgbaar in meer dan 80 verschillende varianten. Populair is onze orzo pasta.
    • Olijfolie, bekende olijfolie uit het hart van de Italiaanse keuken. Sommige soorten van deze olie zijn op smaak gebracht met mediterrane ingrediënten. Geniet van olijfolie met knoflook, basilicum, zongedroogde tomaatjes en gesnipperde uitjes.

     

    • Truffels uit Acqualagna Zomer-, witte-, en zwarte truffels uit de truffelhoofdstad van Italië. Puur natuur en een exclusieve delicatesse.
    • Pesto & tapenade's van verschillende bedrijfjes, maar de producten van "La Favorita Fish" zijn de aller lekkerste. Huis gemaakt en dat proef je!
    • Antipasti. Wat zijn Italiaanse delicatessen zonder lekkere olijven, gevulde peppadews en vongole?

    Kom genieten van onze heerlijke delicatessen!

    Lisette

  • Olijfolie kopen

    Olijfolie kopen citroenOp zoek naar olijfolie? Olijfolie kopen doe je online bij 1000en1smaken. Je hoeft er in ieder geval de deur niet meer voor uit. Gemakkelijk vanuit je luie stoel. Uit Italië, Spanje, Frankrijk en Portugal hebben wij fantastische olijfolie naar Nederland gehaald.

     

    De betere olijfolie

    Onze Italiaanse Nettare d'Olivio wordt bijvoorbeeld helemaal ambachtelijk gemaakt. De olijven zijn met de hand geoogst en worden geperst in een stenen molen. Deze olijfolie is een klein beetje gefilterd. Resultaat: Een iets troebele extra vergine olijfolie met een heerlijke smaak van fris gras en een hint van artisjokken.
    Door de ambachtelijke persing blijft de kwaliteit van de olie op hoog niveau en zijn alle gezonde eigenschappen zoals antioxidanten en vitaminen volop aanwezig. Mooie, pure en exclusieve olijfolie van antichi sapori olijven.

     

    Waar kan ik deze olijfolie kopen?

    Online: in onze webshop. We zitten in de buurt van Rotterdam. Als je wilt, kun je ook op afspraak de olijfolie afhalen. Er is echt meer dan genoeg keuze. Wel even van te voren bestellen dus via de webshop. Welke merken hebben we precies en wat zijn de verschillen?

    • Galantino, exclusieve olijfolie uit het uiterste zuiden naar Italië, gefilterd en ongefilterd. Klassieke, maar o zo mooie flesjes met verschillende blends van olijfolie. Premium en puur. Prima voor een brood-dip.
    • Ollio, bekende olijfolie uit het hart van de Toscane. Veel van deze olie is op smaak gebracht door infusie met mediterrane ingrediënten. Geniet van olijfolie met knoflook, basilicum, zongedroogde tomaatjes en gesnipperde uitjes. Goede combinaties voor bij vis, vlees en zeevruchten.
    • Il Frantoio, Olijfolie van een kleine boomgaard uit het midden van Italië. Puur natuur en met de hand geplukte olijven. Frisse olie met een hint van artisjok.
    • Quinta de Sao Vincente, Deze top-olijfolie wordt geproduceerd op een prachtig landgoed in het zuiden van Portugal. De Portugese olijfolie is lekker fris van smaak en exclusief verpakt in een mooie fles. De Dom Diogo is een absolute winnaar!
    • Provence Tradition. Deze Franse olijfolie komt uit de olijfboomgaarden in de Provence. Heerlijk van smaak, verpakt in een mooi luxe blikje.
    • Olio Marchesi. Pas sinds eind 2013 in ons assortiment. Deze Italiaanse olijfolie kopen is er in veel verschillende smaken voor bij vlees, vis of als marinade. Leuke kleine blikjes of in een handige olijfolie spray.
    • Basilicum olijfolie. 100% op smaak gekeurd
    •  Olijfolie kopen doe je gemakkelijk en snel in de webshop van 1000en1smaken.nl   Lisette
  • De beste pasta

    De beste pasta komt uit Italie. Er wordt ook in andere landen pasta gemaakt, maar de beste komt echt uit de laars in de Middellandse zee. Voor Italianen (en veel andere mensen) zijn er twee soorten pasta: pasta fresca (verse pasta) en pasta secca (gedroogde pasta). Er is geen verschil kwaliteit van verse pasta en gedroogde pasta. De ene is niet beter dan de andere, maar alleen anders. De ene pasta is de andere niet en er zit veel verschil in kwaliteit. Wat is nu de beste pasta? Lees verder en je weet het. Lees verder

  • Timballini van spaghetti en aubergine

    Timballini van Aubergine en spaghetti van Rustichella d'Abruzzo. Royaal bestrooid met Parmezaanse kaas en even gegratineerd in de oven. Lees verder

  • Pesto

    Geschiedenis

    Pesto heeft zijn 'roots' in het noorden van Italië. Om precies te zijn: in Genua. Waarschijnlijk is het recept voor pesto door de Romeinen meegenomen vanuit Noord-Afrika. Het woord pesto is afgeleid van het Italiaanse "pestello".

    Pesto is een perfecte saus voor bij veel Italiaanse gerechten, zoals bij vlees, pasta, pizza en heel erg lekker als dipper voor bij brood. Lees verder

  • Pappardelle pasta

    Pappardelle pasta

    Pappardelle is een Italiaanse platte pasta in de vorm van een breed lint. In breedte zit pappardelle tussen de bekende tagliatelle en lasagne. Deze pasta wordt traditioneel geserveerd met rijke, zware sauzen. In het bijzonder sauzen met wild, zoals wild zwijn en hert. Pappardelle is echte Italiaanse Lees verder

  • Belgische chocolade: Zaabar

    Zaabär staat voor een Belgische, ambachtelijke verwerking van chocolade (van Callebaut) op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Geïnspireerd door de aroma's van de Bazaar van Istanbul begon Francois Descarpentrie in 2007 met het bereiden van Belgische chocolade met exotische kruiden. Lees verder

  • Antipasto maken

    Een mooie schaal met verleidelijke kleine hapjes: Antipasto. Italianen zijn er dol op en wij ook! Deze kleine aperitiefhapjes kun je voor het diner serveren, maar ook als gezond tussendoortje op tafel zetten. In Italië is het traditioneel vaak wat eenvoudiger een plakje serranoham of proscuitto bijvoorbeeld. Maar je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt!

    Lees verder

  • Zeven tips om goede pasta te kopen

    Let op dat je pasta koopt dat gemaakt is van 100% durum tarwe. Deze tarwe is eigenlijk de enige goede tarwe waarvan er (lekkere) pasta gemaakt kan worden. Let op dat de pasta een mooie en constante kleur heeft en dat er geen luchtbelletjes inzitten of dat de pasta donkere plekken heeft. Mocht je een verpakking tegenkomen waar je niet naar de pasta kunt kijken: laat die maar liggen. Lees verder

1-10 of 29 total

  1. 1
  2. 2
  3. 3
1000en1smaken.nl 8.9 out of 10 based on 267 ratings.