✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

4x de perfecte vinaigrette

De Basis

Vinaigrette: deze uiterst simpele dressing van olie en azijn, kun je echt binnen 5 minuten maken en smaakt al gelijk beter dan de meeste kant-en-klare uit de supermarkt. De dressing maakt gebruik van de klassieke 3:1 verhouding van olie en azijn.

Ingredienten

  • 3/4 kopje olie*
  • 1/4 kopje witte wijnazijn
  • Naar smaak zout en witte peper. (Je kunt deze ook vervangen door zeezout en vers gemalen zwarte peper).

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix ze voor ongeveer 10 seconden.
  2. Giet de vinaigrette in een glazen schaaltje en laat het nog 30 minuten rusten, zodat de verschillende smaken goed mengen. Klop de vinaigrette vlak voor het opdienen nog even door.

* Elke olie waarop staat "plantaardige olie" of "slaolie" is eigenlijk wel goed. Olijfolie, liefst extra vergine is natuurlijk beter. Kijk voor lekkere olie even bij onze Italiaanse olijfolie.

Vinaigrette met kruiden

Deze vinaigrette is een variatie op de basis vinaigrette. Je kunt m maken met allerlei gedroogde kruiden die je ín huis hebt. Lekker met tijm, basilicum of de herbes de provence van deli-online.

Vinaigrette olijolie, azijn, mosterd en kruidenIngrediënten

  • 3/4 kopje olie
  • 1/4 kopje witte wijnazijn
  • Naar smaak zout en witte peper. (Je kunt deze ook vervangen door zeezout en vers gemalen zwarte peper).
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels gehakte peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde kruiden (wat je in je keuken hebt staan zoals tijm of basilicum).

Bereidingswijze

  1. Meng de mosterd en de azijn in een schaaltje. Roer deze totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
  2. Voeg de olie toe aan het mengsel en roer dit goed door
  3. Vervolgens voeg  je de peterselie en de kruiden toe aan de vinaigrette
  4. Giet je vinaigrette in een glazen schaaltje en laat dit voor zo'n 30 minuten staan. Hierdoor mengen de smaken goed. Vlak voor het opdienen nog even goed doorroeren.

Italiaanse vinaigrette

Deze echte Italiaanse vinaigrette maak je natuurlijk met extra vergine olijfolie in plaats van slaolie en bevat lekkere knoflook, gedroogde oregano en gehakte peterselie! Perfect dus voor een Italiaanse salade.

Wat heb je nodig?olijfolie en balsamico vinaigrette

  • 3/4 kopje extra vergine olijfolie
  • 1/4 kopje witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel gehakte knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • Naar smaak zout en witte peper. (Je kunt deze ook vervangen door zeezout en vers gemalen zwarte peper).

Bereidingswijze

Deze is, net als de andere vinaigrettes niet zo heel moeilijk.

  1. Meng alle ingrediënten in een schaal, of makkelijker: in een blender. Roer (of blend) deze voor tenminste 10 seconden totdat de ingrediënten goed met elkaar zijn gemengd.
  2. Giet deze in een glazen schaal en laat de vinaigrette 30 minuten staat om de verschillende smaken goed met elkaar te laten mengen. Even opkloppen vlak voor het serveren.

Honing mosterd vinaigrette

Deze klassieke en lekker zoete vinaigrette is onze favoriet! De honing maakt 'm lekker zoet en zorgt er ook voor dat de olie en azijn beter mengen (tijdelijke emulsie uit onze vorige post).

Wat heb je nodig?

  • 3/4 kopje extra vergine olijfolie
  • 1/4 kopje balsamico azijn (wijnazijn mag ook)
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Meng de mosterd en de azijn in een kom en roer deze goed door, zodat je een mooi glad mengsel krijgt.
  2. Voeg de olijfolie, honing en de kruiden toe en mix dit goed door. Je kunt hiervoor ook een blender gebruiken als je wilt.
  3. Giet de vinaigrette in een glazen schaaltje en laat dit voor 30 minuten rusten, net als bij de andere vinaigrette mengen de smaken dan goed. Even doorroeren voor het opdienen.

 

 

 

Geef een reactie