✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Aardbeiengebakjes met Basilicumkonfijt

aardbeiengebakjes

Aardbeiengebakjes met basilicum. Dit recept voor deze ietwat bijzondere lekkernij uit de provence is voor 6 personen.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram meel
  • 200 gram poedersuiker
  • 125 gram boter
  • 1 snufje zout (fleur de sel natuurlijk)
  • 1 theelepel gedroogde lavendel
  • 20 cl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels maizena
  • 150 gram amandelpoeder
  • 1 potje basilicumconfijt
  • een paar blaadjes basilicum ter garnering
  • vershoudfolie

Het deeg voor de aardbeiengebakjes

Klop 125 suiker, ei en zout.
Voeg de bloem en lavendelbloemen toe en kneed dit tot één geheel.
Voeg de boter toe en kneed het tot een deegbal.
Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg de bal voor minstens twee uur in de koelkast.

De amandelcreme

Klop de rest van de eierdooiers met de resterende suiker en de vanillesuiker.
Voeg de maizena toe.
Breng de melk aan de kook en giet het eierdooiermengsel al roerende in de melk.
Zet het vuur laag en roer in de melk tot het dik wordt.
Giet het in een kom en laat het afkoelen.
Voeg de gemalen amandelen toe.

In de oven

Verwarm de over voor op 180 graden (gasstand 6).
Rol het deeg uit (met een deegroller) op het aanrecht en snijdt zes ronde vormpjes uit.
Prik een gaatje onder in ieder deegvormpje en vul het met de amandelcreme.
Bak het deeg 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.

De garnering

Was en droog de aardbeien en ontdoe ze van het kroontje.
Snijd ze in plakjes en verdeel ze over de taartjes.
Verwarm de basilicumkonfijt in een klein steelpannetje.
Met een kwastje verdeel je de konfijt over de aardbeien.
Zet het geheel in de koelkast totdat het klaar is om te serveren
Garneer met een blaadje basilicum.

Conclusie

Toen we dit recept zagen vonden we de lavendel en de basilicum met de aardbeien een hele aparte combinatie. Maar zoals meestal zijn de wegen van Franse koks ondoorgrondelijk. Dit is echt heel erg lekker!

Klop 125 g suiker, ei en zout.
Ajoutez la farine et les fleurs de lavande et sablez la pâte du bout des doigts. Voeg de bloem en lavendel bloemen en zand deeg met je vingertoppen.
Ajoutez le beurre et mélangez à la main jusqu'à l'obtention d'une boule de pâte homogène. Voeg de boter toe en meng met de hand tot een deegbal.
Enveloppez-la de film alimentaire et réservez-la deux heures au réfrigérateur. Wikkel in plastic folie en laat twee uur in de koelkast.
Fouettez les jaunes d'œufs avec le reste de sucre en poudre et le sucre vanillé. Klop de eidooiers met de resterende suiker en vanillesuiker.
Ajoutez la fécule de maïs, mélangez. Voeg maïzena en meng.
Portez le lait à ébullition et versez-le, sans cesser de fouetter, sur la préparation aux œufs. Breng de melk aan de kook en giet het, al slaan op het ei mengsel.
Reversez le tout dans la casserole et portez sur feu moyen. Giet alles in de pan en breng aan een matig vuur.
Laissez cuire, sans cesser de mélanger, jusqu'à épaississement. Koken, onder voortdurend roeren, tot het dik wordt.
Versez dans un saladier et laissez tiédir. Giet in een kom en laat afkoelen.
Ajoutez la poudre d'amande et mélangez. Voeg de gemalen amandelen en meng.
Préchauffez le four à 180° (th.6). Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 6).
Étalez la pâte sur un plan de travail fariné et découpez six disques. Uitrollen deeg op een met bloem bestoven werkvlak en snijd uit zes discs.
Foncez six moules à tartelette de pâte, piquez le fond et remplissez de crème d'amande. Ga voor zes taartje pannen van het deeg, prik de bodem en vul met amandel crème.
Faites cuire 20 minutes au four, puis laissez refroidir sur une grille. Bak 20 minuten in de oven en laat afkoelen op het rooster.
Lavez et séchez les fraises, équeutez-les. Was en droog de ​​aardbeien, romp hen.
Coupez-les en lamelles et disposez-les sur les tartelettes. Snijd ze in plakjes en schik ze op de taarten.
Faites fondre le confit de basilic sur feu très doux dans une petite casserole. Smelt basilicum confit op heel laag vuur in kleine steelpan.
À l'aide d'un pinceau, nappez les fraises de confit. Met behulp van een borstel, jas de aardbeien confit.
Réservez au réfrigérateur jusqu'au moment de servir. Reserve in de koelkast totdat klaar om te serveren.
Décorez d'une feuille de basilic. Garneer met een blaadje basilicum.
Geef een reactie