✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Antipasto maken

Een mooie schaal met verleidelijke kleine hapjes: Antipasto. Italianen zijn er dol op en wij ook! Deze kleine aperitiefhapjes kun je voor het diner serveren, maar ook als gezond tussendoortje op tafel zetten. In Italië is het traditioneel vaak wat eenvoudiger een plakje serranoham of proscuitto bijvoorbeeld. Maar je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt!

Italiaanse hapjesAntipasti (antipasto in het enkelvoud) is makkelijk om zelf te maken, zorg voor de juiste ingrediënten en succes verzekerd. De meeste producten voor antipasti zijn langer houdbaar en kun je in de voorraadkast bewaren. Dus als de volgende keer onverwachts visite komt, zet je in een handomdraai een mooi bord met antipasti op tafel.

Zoek een mooie schaal of groot bord uit om de antipasti op te leggen. Er zijn ook mooie kant-en-klare sets te koop inclusief servethouders en cocktailprikkers.

Antipasto ingredienten

Een antipasto kun je serveren als een eerste gang bij je diner, of in wat grotere porties ook als volledige Italiaanse maaltijd. Voor het voorgerecht kies je, afhankelijk van de ingrediënten, 4-8 antipasti per bord en voor een complete maaltijd neem je 8-12 hapjes. Veel ingrediënten kun je ruim van te voren in huis halen en in de kast bewaren totdat je ze nodig hebt. Populaire verse producten zoals vlees en kaas natuurlijk niet, koop deze niet langer dan twee dagen van te voren. De volgende ingrediënten maken een prachtig bord antipasti.

  1. Brood: sneetje Italiaans brood, bijvoorbeeld foccacia of ciabatta, Grissini, Finestrotti of Stiratini
  2. Vlees: Prosciutto, capicola, pancetta, pepperoni, pastrami, salami of Serrano ham
  3. Kaas: Mozzarella, Parmezaanse (stuk), geitenkaasje, pecorino
  4. Groente: zongedroogde tomaatjes, geroosterde pepertjes, artisjokhartjes in marinade, gemarineerde champignons, olijven, kappertjes en peppadew.
  5. Vers fruit: Druiven, meloen, frambozen, zoete aardbeitjes (balsamico erop doen!) en vijgen
  6. Gedroogde vruchten: abrikozen, vijgen, dadels, rozijnen en cranberry's
  7. Overige ingrediënten: Tapenades, vijgenjam, chutneys en konfijten

Traditionele Italiaanse Antipasto schaal

Italiaanse delicatesse: Antipasto van gemarineerde groenteDeze schaal met antipasti wordt bereid met een selectie van Italiaanse vleeswaren en kazen, aangevuld met gemarineerde groente. De dressing bestaat uit een eenvoudige vinaigrette op basis van balsamico. Om het af te maken, bestrooi je de antipasti met zeezout en zwarte peper.

De ingrediënten voor deze antipasti:

  • Cherry tomaatjes
  • Gemarineerde en gevulde peppadew
  • Gemarineerde artisjokhartjes
  • Gesneden Spaanse pepertjes (of Peperoncini)
  • Mozzarella
  • Provolone
  • Salami
  • Ham
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Zout
  • Peper

Een aantal van deze Italiaanse delicatessen kun je vinden in de webshop.

Italiaanse kaasjes met confitureGourmet Antipasti

Deze antipasti is een variatie op de traditionele antipasti. Plaats een klein bakje (of een grote eetlepel) vijgenjam midden op de schaal.

De ingrediënten

  • Geitenkaas
  • Stilton blue
  • Vijgen jam
  • Cantaloupe
  • Proscuitto
  • Gemengde olijven

Antipasti voor de kids

Kinderen houden niet zo van de sterke smaak van geitenkaas en olijven, maar vers fruit meestal wel. Als het niet zoet genoeg is, besprenkel de antipasti met een beetje honing. Succes verzekerd!

  • Druiven
  • Frambozen
  • Aardbeien
  • Honing
  • Hazelnootpasta
  • Marshmallow
  • Crackers

Waar te koop?

De ingrediënten voor deze schalen met antipasti zijn te koop bij de supermarkt, de Italiaanse speciaalzaak. De meeste houdbare antipasti in onze webshop.

Geef een reactie