✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

In het seizoen: Vijgen

Verse vijgen...een beetje afhankelijk waar ze vandaan komen. Het seizoen is van juli  tot en met oktober , maar als ze er zijn dan kun je ze gelukkig bijna overal krijgen.

Verse vijgen zijn lekker zoet van smaak. De smaak doet mij soms een beetje aan honing denken. Vijgen zijn heel voedzaam en bevatten ook flink wat suiker, maar ze zijn gelukkig ook heel gezond. Ze zitten, et als veel fruit, boordevol vitamines. Ondanks dat ze zoet zijn, kun je ze voor veel verschillende gerechten gebruiken. Ik ben even voor je aan het speuren geweest op internet, maar er zijn volop mogelijkheden met vijgen. Dus geniet nog even van de najaarszon van deze week en ren naar je plaatselijke markt (daar zijn de beste te krijgen) en ga een paar van de onderstaande receptjes maken:

Voorgerechten en appetizers

Verse vijgenHoofdgerechten

Desserts

Van oudsher worden vijgen gebruikt in desserts, hierbij drie echte toppers.

  • Vijgen zijn lekker zoet, de friszure combinatie met mint en yoghurt is echt uniek. De port, een klassieke combinatie met vijgen, maakt het echt onweerstaanbaar: Vijgen met yoghurt.
  • Alleen te maken met echte verse vijgen, de slagroom is met limoen, wat een mooi fris contrast geeft met de vijgen: Vijgen met frisse limoenroom.
  • Natuurlijk houden we allemaal van chocolade. In dit recept worden de verse vijgen gedoopt in pure chocolade. Onze favoriet. Vijgen in een jasje van chocolade.

 Vijgen kopen

Verse vijgen komen uit een aantal landen rond de Middellandse zee. Kijk even waar de vijgen vandaan komen, er is verschil in smaak. Turkse vijgen zijn de lekkerste. Griekse vijgen smaken ook prima, maar zijn vaak wat harder. Italiaanse vijgen zijn soms minder zoet. Je kunt vijgen kopen op de markt, of bij de plaatselijke groenteman. De betere supermarkten hebben ook vijgen in het assortiment.

Geef een reactie