✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Lekkere tomatensaus

Pastasaus
gegrilde courgette
zelf pasta snijden

Er zijn echt heel veel verschillende soorten tomatensaus te koop. Je kunt je zelfs afvragen of je wel tomatensaus uit een potje moet kopen. Je kunt het natuurlijk gewoon zelf maken. Maar daar moet je wel weer wat tijd en energie in stoppen en zorgen dat je de juiste ingrediënten in huis haalt. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Want waarom smaakt de pastasaus die je op vakantie in dat Toscaanse restaurantje hebt gegeten nou zo lekker?

Het verschil zit 'm in de gebruikte ingrediënten. (En omdat je op dat zonovergoten terrasje zat. Dat telt ook echt mee). Vers en direct uit Italië. Maar er is hoop: Er is natuurlijk echt lekkere saus te krijgen die in een potje zit.

Een aantal van de lekkerste tomatensausen wordt gemaakt door onze favoriete pasta-producent: Rustichella d'Abruzzo. Die hebben veel verstand van pasta en laten wij nu net enorme pasta-liefhebbers zijn. Wat is er nu echt belangrijk bij een lekkere tomatensaus:

1: Fantastische saus heeft fantastische ingrediënten

Makkelijker is het niet. Wat zit er in die saus? Zongerijpte Italiaanse tomaten, extra vergine olijfolie uit de Abbruzzen en een snufje Siciliaans zeezout. De tomatensaus van Rustichella d'Abbruzzo blinkt uit in eenvoud met slechts weinig ingredienten, net als de Italiaanse keuken trouwens. Wat zit er niet in? Conserveringsmiddelen en kleurstoffen.

2: Eet pasta met saus en niet saus met pasta

Het is lekker en verleidelijk. Veel saus over de pasta, maar doe het vooral niet. Je wilt ook wat van de pasta proeven. Die is 'naturel' ook al zo lekker. Is jouw pasta dat niet? Dan moet je maar eens een ander merk proberen. We hebben vast wel wat voor je op de plank liggen. Een potje van 270 gram is meer dan voldoende voor 500 gram pasta.

3: Eet de juiste saus bij de juiste pasta

Waarom dacht je dat er zoveel verschillende vormen pasta zijn? Sommige sauzen combineren beter bij een bepaalde pastasoort. Zachte sauzen, zoals een arrabbiata past heel goed bij lange soorten pasta zoals Spaghetti. De saus blijft dan mooi aan het ruwe oppervlak van de  pasta plakken.

Een rijkelijk met groenten gevulde saus, zoals de Verdure leent zicht veel beter voor de richels, hoeken en gaten van de kortere stukken pasta zoals Penne Rigate.

Meer weten over de saus van Rustichella d'Abruzzo en de bijbehorende pasta ? Lees snel verder.

4: Gebruik de allerbeste pasta die je kunt vinden

De ene pasta is de andere niet. Met veel saus verhul je de kwaliteit van de pasta, maar een goede pasta is 'naturel' al lekker genoeg. De pasta's van Rustichella d'Abbruzzo zijn onze favoriet.

Tomatensaus met basilicum

Italiaanse tomatensaus besilicumRustichella's tomatensaus met basilicum is onze bestseller en ook onze favoriete 'all-purpose' saus. Siciliaans zeezout geeft een lekker contrast met het zoet van de rijpe tomaten, uien en wortel, terwijl de verse basilicum een mooi fris tintje meegeeft aan de tomatensaus.

Hoe gebruik je deze saus?

Voor een snelle spaghetti-maaltijd, meng je de verwarmde saus met een pakje spaghetti. Meer heb je echt niet nodig. Zo eten de Italianen het ook. Lekker, gezond en ook nog eens vegetarisch. Een beetje variatie nodig? Gebruik 'm als basis voor de Cacciatore of bij je eigen gemaakte pizza margherita. #Lekker!

Arrabbiatta saus

tomatensaus arrabbiataArrabbiata betekent "boos" in het Italiaans en is een pittige tomatensaus met zijn temperament van scherpe spaanse pepers gebalanceerd met zoete ui, knoflook en een rijke extra vergine olijfolie.

Hoe gebruik je deze saus?

Deze Zuid-Italiaanse tomatensaus smaakt lekker bij langere soorten pasta zoals spaghetti of bucatini. Als je het nog wat pittiger wilt, sprenkel er dan wat olijfolie peperoncino over.

Tomatensaus Funghi Porcini

pastasaus funghi porciniDeze tomatensaus is gevuld met Italiaanse champignons en zoete uitjes. Peterselie en een snufje Siciliaans zeezout zorgen voor een lichte spicy smaak. De champignons geven de saus een lekkere structuur en de rijkelijk toegevoegde olijfolie geeft een 'volle' smaak aan deze delicatesse.

En welke pasta eet je met deze saus?

Deze tomatensaus wordt traditioneel geserveerd met de korte soorten pasta. Denk aan fusilli, casareccia of penne.

Sugo alle Verdure

tomatensaus alla verdureDeze lekkere saus is rijkelijk gevuld met gegrillde courgette en aubergine. Selderij en een flinke slok extra vergine olijfolie maken van deze saus een echte winnaar!

Welke pasta eet je erbij?

Ook hier weer en korte pasta, zoals tubetti of fusellotti.