✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Olijfolie: goed voor u!

Olijfolie wordt al lange tijd beschouwd als een gezond vet. In tegenstelling tot dierlijke vetten is het rijk aan enkelvoudige en meervoudig onverzadigde verzuren, die mee helpen cholesterol te verlagen, de zogenaamde low-density lipoprotein (LDL of 'slechte') cholesterol. Deze vetzuren helpen ook nog eens bij de regulering van de bloedsuikerspiegel. Maar het blijkt nu dat olijfolie nog een geheime kracht heeft!

Als je ooit een frisse, peperige olijfolie hebt geproefd dan kan het zijn dat je het adstringerende gevoel achter in je keel krijgt die je aan het hoesten maakt. Het heeft er mee te maken hoe rijp de olijven waren toen zij werden geperst. Hoe groener de olijven (niet zo rijp dus) hoe meer je deze sensatie kunt proeven.

Extra vergine olijfolie Il TrappetoOlijfolie als medicijn?

Een Amerikaanse wetenschapper: Dr. Gary Beauchamp dacht dat deze lokale irritatie achter in de keel leek op wat er gebeurt als een vloeibare vorm van Ibuprofen inneemt. En dat idee klopt ook nog eens.

Vijf jaar research in zijn vrije tijd later, ontdekte hij dat dit branderige gevoel achter in de keel veroorzaakt wordt door een chemische stof: oleocanthal. De research van Beauchamp demonstreert dat deze chemische stof effectiever werkt als ontstekingsremmer dan de bekende ibuprofen. Waarschijnlijk is zijn privé onderzoek de start van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen gebaseerd op zijn ontdekking.

Helaas is het nog niet zover en tot die tijd zullen we het moeten doen met onze eigen olijfolie als ontstekingsremmer. Helemaal niet erg als ze zo lekker zijn als De Il Trappeto van Galantino. Het is in ieder geval een medicijn dat gemakkelijk in te nemen is!

Geef een reactie