✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Pappardelle pasta

Pappardelle pasta

Pappardelle is een Italiaanse platte pasta in de vorm van een breed lint. In breedte zit pappardelle tussen de bekende tagliatelle en lasagne. Deze pasta wordt traditioneel geserveerd met rijke, zware sauzen. In het bijzonder sauzen met wild, zoals wild zwijn en hert. Pappardelle is echte Italiaanse winterkost waar het de basis vormt van menig stevig wintermaal. De naam 'pappardelle' komt van het Italiaanse 'Pappare', wat 'naar binnen schrokken' betekend.

Pappardelle kopenWaar te koop?

Deze pasta kun je in de betere supermarkt, de Italiaanse speciaalzaak en via internet kopen. Het staat ook op het menu in veel Italiaanse restaurants. Het is ook een leuke pasta om thuis te maken. Je kunt een pastamachine gebruiken of het helemaal met de hand maken. Hij wordt vaak gemaakt op basis van deeg met ei. De pasta wordt hierdoor wat rijker en zachter dan pasta van alleen tarwemeel. De randen van de pasta kunnen gekarteld zijn, maar rechte pappardelle bestaat ook. Verse pasta kan gemaakt worden van allerlei soorten deeg, maar voor gedroogde pappardelle wordt bijna altijd durum tarwe gebruikt. Durum tarwe is een extra harde tarwe, waarmee pasta in de vorm blijft. Het is zo stevig dat de pasta zijn vorm behoudt, zelfs als de pasta veel te lang gekookt wordt.

Saus voor bij de PappardelleServeren

De pappardelle kun je het beste serveren op een plat bord of in een brede schaal. De brede lintvorm is ideaal om stevige dikke saus vast te houden. Pappardelle is minder geschikt voor gebakken gerechten, het is te breed om een mooie kasserol van te maken en te smal om in een lasagne te verwerken. Gedroogde pappardelle is verkrijgbaar in nestjes als het van eierpasta gemaakt is en in platte linten als het alleen maar van durum tarwe is gemaakt. Eierpasta hoef je maar kort te koken, zodra de nestjes met een vork los te maken zijn, is de pasta al bijna klaar. Bij durum pasta duurt het koken wat langer, meestal 13-15 minuten.

Om de pasta niet aan elkaar te laten plakken: na het afgieten even onder koud water of begieten met olijfolie.

 De beste recepten met Pappardelle

Internet staat vol met hele lekkere recepten met Pappardelle:

Gordon Ramsay

Meesterkok Gordon Ramsay laat, op geheel eigen wijze,  in de onderstaande video zien, hoe je binnen 20 minuten een verrukkelijke pappardelle met gerookte forel en tomaten maakt.

Geef een reactie