✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Moutarderie Fallot

Fallot Marc Desarmenien
molen van moutarderie fallot
fallot mosterd maken
fallot mosterd lepels
 

De oude Grieken en Romeinen maakten al gebruik van mosterd. In Griekenland werd het in eerste instantie gebruikt voor de medicinale eigenschappen, pas later vond de mosterd zijn weg naar de tafel en werd het in vele gerechten gebruikt.

Dijon

De stad waar mosterd werd gemaakt was zonder enige twijfel Dijon. In die stad werd het bereiden van mosterd verder verfijnd door het toevoegen van allerlei kruiden en specerijen waarmee verschillende smaken werden verkregen. Vanaf de 18e eeuw werd er verjus (een soort azijn van onrijpe druivenpitjes) aan de mosterd toegevoegd wat een extra bijzondere smaak meegaf aan de mosterd.

Door het gebruik van dit ene, maar o zo bijzondere, ingrediënt werd de "Dijon mosterd" bekend over de hele wereld en heeft het bijgedragen aan de kwaliteit van deze mosterd.

Ets. Fallot

a Moutarderie Fallot is een echt familiebedrijf uit Beaune. Zij maken daar sinds 1840 op ambachtelijke wijze mosterd. Het "geheim" van Fallot is dat zij de mosterdzaadjes nog steeds met steen malen. Hierdoor worden de zaadjes goed gemalen, maar worden ze ook niet te heet. De smaak en de structuur van de mosterd blijft hierdoor intact en kan voor een langere tijd bewaard worden.

Mosterd is er in veel verschillende soorten, zo ook de mosterd van Fallot. Zij hebben een aantal mosterds op smaak gebracht met lekkere en exclusieve specerijen. Moutarderie Fallot heeft gekozen om slechts een beperkt aantal soorten mosterd "met smaak" te maken. Ze zochten niet naar extravagante ingrediënten, maar naar versterking van de subtiele smaken die de mosterd al in zich heeft.

De 'naturel' grove mosterd en de mosterd met peperkoek zijn onze favorieten.

 

 

 

 

Mosterd van de oude stempel. Het mosterdzaad komt gewoon uit Frankrijk, gemalen in de molen van Pierre (ja, echt!) en dat maakt deze mosterd tot een absolute wereldtopper. Authentiek en op-en-top Frans.

Herkomst

 
Beaune Moutarderie Fallot