✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Original First Tea

Geschiedenis

Thee bestaat al sinds de oudheid, maar het is populairder dan ooit! Thee komt oorspronkelijk uit China, waar het zoals de legende het verteld 3000 jaar voor Christus werd ontdekt door de Chinese keizer. Tijdens de gouden eeuw werd er veel thee vervoerd door de Engelsen, maar vooral ook door onze eigen VOC die de thee vanuit Batavia naar Nederland bracht. Toch werd thee pas echt gemeengoed in ons land in de 18e eeuw.

Original First Tea

We hadden al heerlijke losse thee van Javana in onze webshop. Maar sinds januari 2011 hebben we ook de luxe piramide zakjes en losse thee van Original First Tea, verkrijgbaar in verschillende lekkere variaties.

Top plantages

De met de hand geplukte witte, groene en zwarte thee die Original First Tea verwerkt, is 100% biologisch. Dat geldt ook voor de uiteindelijke melanges, waaraan géén kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd. De basis voor de topkwaliteit thee wordt gelegd op hooggelegen plantages in de binnenlanden van China. Daar draagt een jaarlijkse neerslag van ruim 1900 mm zuiver regenwater bij aan een zeer voedingsrijke bodem.

Kwaliteit

Door het rechtstreekse contact met producenten kan Original First Tea zeer snel schakelen en inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Bovenop de strenge selectie en controle van thee en ingrediënten gelden strikte specificaties voor de verwerking.
Deze werkwijze is ook van toepassing op de kruiden en vruchten die Original First Tea uit de hele wereld importeert.

Variaties

De White line Original First Tea kenmerkt zich door topkwaliteit biologische thee, verpakt in een piramidevormig zakje die de thee alle ruimte geeft. Wanneer u de thee 3 tot 5 minuten rustig laat trekken krijgt u de optimale smaak, geur en kleur. Het zakje is gemaakt van het afbreekbare materiaal Organza. Met een keuze uit 16 verschillende, internationaal aansprekende smaken biedt Original First Tea voor ieder wat wils.

De Black Line biedt dezelfde kwaliteit maar is verpakt in een herkenbaar zwart glimmend foliezakje. Original First Tea presenteert tien heerlijke smaken, verrassende theesoorten gemaakt van de fijnste theeblaadjes van het seizoen met de hand geplukt en van de beste kwaliteit.

Naast acht bekende smaken uit de WhiteLine telt de BlackLine twee nieuwe smaken: Vanilla Rooibos en White Strawberry voorzien van echte stukjes aardbei.

Servies

Wie de smaak van Original First Tea te pakken heeft, kan niet om de compleet nieuwe servieslijn van het trendy theemerk heen. Het exclusief voor Original First Tea ontworpen en geproduceerde porselein maakt de theebeleving compleet.

Het doordachte design van het nieuwe porselein maakt het mogelijk om kop, schotel, theepot en lekschaaltje(tipje) als één geheel te serveren. Samen met de chopstick – een originele verwijzing naar de Chinese roots van de thee – maakt Original First Tea van theedrinken een bijzondere belevenis.

Tips

Omdat Original First Tea geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen bevat, adviseren wij u onze thee tenminste 3 tot 5 minuten te laten trekken. Die tijd heeft de thee nodig om z'n puur natuurlijke geheimen prijs te geven. Uw geduld wordt dubbel en dwars beloond!

Schenk nooit kokend water op de thee; de thee verbrandt en wordt bitter! Bij zwarte thee moet het water net van de kook zijn, wat vanzelf het geval is als u het kopje of glas niet voorverwarmd, vult met water en daarna past het theebuideltje erin hangt. Met dat laatste wacht u in het geval van groene thee iets langer, omdat het water dan niet heter mag zijn dan 80 graden.

>