✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Galantino - Mastri Oleari

Galantino Huis
Galantino mensen olijfbomen
Galantino boomgaard
 

Sinds 1926 bezit de familie Galantino in het middeleeuwse stadje Bisceglie, 35 kilometer voor Bari, een oliemolen. Het gebouw stamt al uit de 19e eeuw en Vito Galantino (ja, de oude man rechts op de foto) heeft er lang geleden een stenen olijflolie pers in het gebouw laten zetten. Tot op heden wordt de stenen molen nog steeds gebruikt, echter de meeste olie wordt gemaakt door moderne persen en centrifuges.

Een deel van de olijven komt uit de olijvenboom gaard van de familie, het landgoed: La Fenice. Daar worden de olijven van de soorten Ogliarola en Coratina met de hand geoogst. Dit doen ze laat in het seizoen: Van oktober tot december.

De 2000 (!) boeren uit de omgeving zorgen voor de overige olijven, die ze allen naar de olijfolie pers van Vito brengen. In Apulia behoort de olijfolie van Galantino al tientallen jaren tot hét adres om extra vergine olijfolie te kopen. In de jaren 80 van de vorige eeuw legde de zoon van de oprichter Michele Galantino de naam Galantino vast als merknaam en begon met de export van deze fantastische olijfolie. Dit doen ze naar vele landen over de hele wereld.

l'Affiorato

Galantino maakt verschillende soorten olijfolie. L'Affiorato is onze favoriet en behoort tot de Smaakselectie.

Een heerlijke olie van een blend van Ogliarola en Coratina olijven. Gemaakt volgens een eeuwenoude traditie van het met de hand afromen van de bovenste laag van nét geperste olijfolie, voordat de olijven verder verwerkt worden in de koude extractie. Dit bovenste laagje olie is van uitstekende kwaliteit en heeft dé perfecte balans tussen smaak en aroma.

De reuk is groen naar gras en paprika, zuring en appel. De fijne smaak is mild en zoetig; nasmaak krachtig en naar amandelen. Deze olijfolie kreeg 3 Blaadjes bij Gambero Rosso 2014. Dat betekent dat het een best-of-the-best olijfolie is.

 

 

 

Volgens ons de betere olijfolie van heel Italië. Bekend om de blends, maar let op de prachtige l'Afforiato.

 

Herkomst