✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Caffarel - De beste Italiaanse chocolade

Gianudia in kleur
gianduia van caffarel
productie Caffarel
bonbons van caffarel
 

Gianduia

De pionier van de Italiaanse chocolade, de familie Caffarel, bedacht in 1852 (ja, dat is lang geleden) de gianduia. Een mix van hazelnoten, suiker en cacao.

Deze gianduia is eigenlijk ontstaan uit pure noodzaak. In deze turbulente periode van de Italiaanse geschiedenis was er een groot tekort aan cacao. En om toch lekkere bonbons te kunnen maken, mengde Pier Paul Caffarel de in die tijd kostbare en exotische cacao samen met 'Tonde Gentili delle Langhe' hazelnoten. Die hazelnoten waren een stuk minder kostbaar, ze groeiden daar lokaal en smaken ook nog eens heel goed.

Het resultaat werd de Giandiua bonbon. Een intense melange van melkchocolade en hazelnoten.

Het begon allemaal kleinschalig, maar inmiddels is de het chocoladefabriekje van Caffarel uitgebried met veel meer producten en maakt het naast heerlijke andere soorten chocolade, hazelnootpasta en luxe snoepgoed.

Veel hazelnoten

Door 28%-30% Piedmonte hazelnoten te gebruiken bereikt Caffarel een unieke smelttemperatuur en fluweelzachte structuur om de hazelnoten de mengen met de melkchocolade.

De speciale machines gebruikt worden om de gianduia te maken, maken het unieke proces compleet. Gianduia van Caffarel heeft precies de goede structuur, niet te hard en vooral niet te zacht. Smelt op je tong. Lekker!

 

 

 

 

Volgens ons de beste chocolatier van heel Italië. Bekend om de gianduia, maar let op de stijlvolle chocolade repen, hazelnootpasta, snoepjes en Marrons Glacés.

Herkomst

 
Caffarel Luserna san Giovanni