✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

La Vecchia Dispensa

vaten balsamico vecchia dispensa
fles balsamico vecchia dispensa familie
 

La Familia

Het familiebedrijfje La vecchia dispensa begon zo'n vier generaties geleden. Een zoete erfenis van de vaders voor de huidige eigenaressen: Een bruidsschat voor iedere dochter. In 1973 opende de grootvader van de familie het kleine restaurantje: "Al Castello" waar grootmoeder Clementina de heerlijkste Toscaanse gerechten maakte. Een succes in het dorpje Piazza della Dama! De passie voor koken en lekker eten is bij hun kinderen natuurlijk met de paplepel ingegoten.

Balsamico

In het restaurantje werd veel gekookt met ingemaakte groenten en een eigengemaakte balsamico azijn. Dit was zo'n succes dat de gasten in het restaurant graag wat van de aceto balsamico mee naar huis namen.

Aan de overkant van het plein waar het restaurantje was gevestigd werd al snel besloten om meer balsamico azijn te gaan bottelen. In een kleine werkplaats werden op de begane grond trebbiano druiven ingekookt tot een dikke most en heerlijke zoete geuren verspreidden zich over het plein. Op de 1e verdieping stonden (en staan nog steeds) rijen en rijen van glazen potten en kruiken met daarin de ambachtelijke balsamico azijn van verschillende jaren oud.

Op de zolder staan de houten vaten van verschillend formaat en van verschillende soorten hout. Hier wordt ieder jaar de balsamico een stukje dikker en dikker en na een bepaalde, volgens familiiegeheim, tijd overgegoten in een kleiner vaatje. Door het fermenteren van de balsamico krijgt deze zijn karakteristieke smaak.

De trots van de familie zijn de prachtige oude vaten met de balsamico azijn. In vroeger tijden werden deze vaten vernoemd naar het familielid die voor dat vat en de bijhorende balsamico heeft gezorgd. Er waren veel dochters in de familie, alle vaten zijn vernoemd naar een van deze vrouwen! In de huidige tijd komen deze vrouwennamen terug op de verpakking van aceto balsamico. Een aantal balsamico's dragen de naam van de vrouwen uit vervlogen tijden…

De balsamico azijn is opgeslagen in houten vaten, deze wordt pas gebotteld als een klant (zoals wij dus) een bestelling doet. Elke fase van de productie wordt met de hand uitgevoerd. Geen machinale verwerking. Echt een fantastisch natuurlijk product, wat op een echte ambachtelijke manier in kleine series wordt geproduceerd.

Alle balsamico's van La Vecchia Dispensa hebben een unieke smaak en karakter. Vanzelfsprekend zonder toevoegingen zoals sulfiet en caramel. Gemaakt in Modena en voorzien van IGP keurmerk. Hoe ouder de balsamico hoe stroperiger deze wordt en hoe voller de smaak. Om de verschillen aan te geven zijn er een paar mooie labels aan de balsamico gegeven.

 • Nobili Sapori - 1,17 Lt./Kg
 • Green Label - 1,20 Lt./Kg
 • Red Label - 1,22 Lt./Kg
 • Golden Label - 1,35 Lt./Kg
 •  

   

   

   

  Dit is echt een mooi Italiaans familiebedrijf. Prachtige balsamico en let vooral even op de hele mooie en prachtig gedetailleerde verpakkingen. Perkamenten etiketten en lakzegels om de flesjes mee af te sluiten.

  Herkomst

   
  La Vecchia Dispensa Castelvetro Modena