✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Lazzaroni: Amaretti del Chiostro

vaten balsamico vecchia dispensa
fles balsamico
vecchia dispensa familie
 

Volgens de legende zijn Amaretti koekjes bedacht door twee jonge geliefden uit Saronno die voor een plotseling bezoek van de kardinaal van Milaan snel een overheerlijk koekje wilden maken. Ze hadden niet veel in huis, maar Guiseppe en Osoline bakten met een mix van suiker, abrikozenpitten en eiwit heerlijke luchtige en brosse koekjes met een bitterzoete amandelsmaak. Ze noemden deze koekjes "Amaretti" (wat 'een beetje bitter' betekent in het Italiaans).

Om hun liefde te symboliseren verpakten ze koekjes in kleurrijk papier. De kardinaal proefde de koekjes en was zo onder de indruk dat hij ter plekke het paar zegende. Het is geen wonder dat de kardinaal zo onder de indruk was van deze koekjes. Ze smaken ook onovertroffen lekker en luchtig. De smaak is heel intens en ze zijn vooral niet te zoet.

300 jaar later worden deze koekjes nog steeds gebakken door de nazaten van Guiseppe en Osoline. De uitgesproken smaak en de textuur van de koekjes komt door het gebruik van drie eenvoudige ingrediënten:

  • Suiker
  • 'Armeline' verkregen uit abrikozenpitten
  • eiwit

Het echte 'geheim' van de koekjes van Amaretti del Chiostro zit hem in de volgende zaken:

  • Er wordt een speciale variant van de armeline gebruikt
  • Er zit geen bloem, rijsmiddel of smaakstoffen in het deeg. Deze koekjes zijn glutenvrij!
  • Het deeg mag na het kneden een tijd rusten

De bekende amarettikoekjes zijn ideaal om bij de koffie te serveren of als basisingredient in taarten en desserts. Nieuwe varianten zijn zachte amaretti's (ook heel lekker!) en allerlei soorten cantuccini, sommige met heerlijke stukjes chocolade. De cantuccini zijn dubbel gebakken en lekker hard. Dopen in vinsanto (of in sterke koffie) is een must!

 

 

 

 

Hardgebakken amaretti, pure ingrediënten en mooie verpakkingen. Deze koekjes doen het heel goed in elk kerstpakket.

Herkomst

 
Lazzaroni Saronno