✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Maison in'Ona - Espelette peper uit Frans Baskenland

piment drogen aan huis
in-ona producten
streng van piment d'espelette
maison in ona boer
 

In Frans Baskenland wordt al een lange tijd espelette chili peper verbouwd door een kleine coöperatie van boeren: GP Pays Basque. Deze kleine coöperatie is gevestigd in en rondom Ainhoa in het Zuid-Westen van Frankrijk. Onder de naam Maison In'Ona hebben ze een aantal espelette producten ontwikkeld van een uitstekende kwaliteit.

Piment d'Espelette

Piment d'Espelette is het poeder van de gemalen peper De smaak is werkelijk heel bijzonder, naast de 'pittige' pepersmaak heeft deze poeder een prachtig breed smakenpalet van onder andere paprika, gedroogd hooi (ja, echt!) en rijpe tomaat.

De pepers beginnen hun leven in maart in een kas. Het groeien en het verpotten van deze planten behelst speciale aandacht, veel knowhow en vooral veel geduld. Na deze korte periode van groei in de kas, wordt de peper in de velden geplant.

De pepers bloeien van juni tot oktober, afhankelijk van de temperatuur een het aantal uren zon dat er schijnt. Het oogsten vindt plaats van augustus tot aan de eerste vorst in november. Espelette peper is een delicaat product en afhankelijk van het weer. De oogsten zijn sommige jaren veel minder dan andere. Na de oogst wordt de peper schoongeborsteld, gedroogd en op grootte geselecteerd.

AOC label

De piment d'Espelette van maison In'Ona is erkend met het AOC-label (appellation d'origine controle) en is het enige specerij in Frankrijk dat dit label mag dragen.

Espelette peper kun je perfect gebruiken waarvoor je ook 'gewone' peper voor zou gebruiken. Het op smaak brengen 'spicen' van vlees en vis. De smaak is pittig, maar toch ook weer veel meer ingetogen.

Naast de heerlijke 'naturel' poeder hebben we een paar bijzondere delicatessen, met daarin piment d'espelette verwerkt. Een lekkere jam, een perfect compagnon bij kazen, pittige mosterd en een perfecte Franse olijfolie op smaak gebracht met espelette peper.

Bio

Espelette peper van Maison In'Ona wordt biologisch verbouwd, is een echt streekproduct en in die hoedanigheid ook beschermd. Sinds 2008 de winnaar van de gouden Medaille d'or op de Concours General Agricole.

 

 

 

 

Mooi streekproduct. Aromatische pepersmaak. Een bijzondere vervanger van zwarte peper. Lekker!

Herkomst

 
Maison in'Ona