✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Rustichella d'Abruzzo - Gastronomische pasta

Rustichella d'Abruzzo pasta
familiefoto rustichella
rustichella gebouw
 

Nicolina Sergiacomo Peduzzi, dochter van Gaetano Sergiacomo, werd geboren in Penne, een stad gelegen in Abruzzo op een prachtige heuvel tussen de Adriatische Zee en de majestueuze Gran Sasso, de hoogste bergpiek van de apenijnen. In 1929 begon haar grootvader Gaetano Sergiacomo met het maken van ambachtelijke pasta van tarwemeel. Het meel werd gemalen in de stenen molen op de boerderij. In die tijd werd de pasta gewoon los verkocht of ingepakt in bruin kraftpapier.

Nicolina groeide op in een omgeving vol bakken en braden, koken en het maken van pasta. En in 1981 besloot ze, samen met haar echtgenoot Piero Peduzzi, de 'Pastificio' (pasta fabriek) van haar vader te doen herleven. De eerste nieuwe pasta die gemaakt werd was een prachtige volkoren pasta en deze nieuwe lijn van producten noemden ze: Rustichella d'Abruzzo. Een nieuw 'merk' was geboren! In 1989 werd de kleine pastificio uitgebreid en werden er meer variëteiten pasta geproduceerd. Vandaag de dag worden er meer dan 80 verschillende vormen pasta gemaakt in verschillende variëteiten van tarwepasta, eierpasta en volkoren pasta.

De beste pasta

Goede pasta maken kost, naast mooie durumtarwe en bronwater, vooral heel veel tijd. De meeste tijd gaat zitten in het drogen van de pasta. De beste soorten pasta zijn bij een lage temperatuur gedroogd. Rustichella d'Abruzzo droogt de pasta bij een temperatuur van 54 graden. Dan duurt het allemaal wat langer voordat de pasta klaar is, maar het resultaat is er dan ook naar.

Een tweede stap in het maken van de beste pasta is het verwerken van de pasta in bronzen mallen (voor de vorm van de pasta). De allerbeste soorten pasta worden gemaakt in bronzen mallen in plaats van roestvrijstalen. Het brons geeft de pasta een ruw oppervlak, waardoor pastasaus zich makkelijker hecht. Een hele belangrijke eigenschap van pasta! De saus zit dan lekker aan de pasta vastgekleefd in plaats dat het op je bord achterblijft.

Aan tafel bij Rustichella

Een maaltijd aan de tafel van Nicolina is een onvergetelijke ervaring. Nicolina maakt de allerlekkerste pastamaaltijden die we ooit hebben geproefd! Tijdens de uitgebreide maaltijden van de familie Peduzzi worden mooie verhalen en nieuwtjes gedeeld, terwijl er ook gewoon zakelijke beslissingen worden genomen boven de pastaschotel. Nicolina is de 'bewaakster' van de passie en de traditie waarmee de pasta's worden gemaakt.

Mede dankzij haar inzet, het hoge kwaliteitsniveau van de ingrediënten en de ambachtelijke manier van pasta bereiden, maakt Rustichella d'Abruzzo voor ons de beste pasta van Italië.

 

 

 

 

Echt de allerbeste pasta die we ooit hebben geproefd.

Herkomst

 
Rustichella d'Abruzzo Pianella