✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

Terre Nobili - Truffelspecialiteiten

Rustichella d'Abruzzo pasta
familiefoto rustichella
rustichella gebouw
 

Van de bekende Alba-truffel heb je misschien al gehoord. Toch ligt het grootste truffeldomein niet in Alba in Noord- Italië, maar honderden kilometers verder in de bergen van Le Marche. Aan de voet van de Apenijnen vind je de Catria en de Nerone Acqualagna bergen en hier zijn prachtige bossen afgewisseld met kleine weilanden. Hier is het echte thuisland van de koningin van de truffels: de witte truffel (Tuber Magnatum Pico).

Witte truffel

Witte truffel wordt geoogst van oktober tot december. De buitenkant is zacht en een beetje geel van kleur, de binnenkant varieert van bruin tot aan een lichte hazelnootkleur. De witte truffel heeft een intens en delicaat aroma.

Bianchetti truffel

Deze truffel wordt geoogst in de periode van februari tot en met april. De buitenkant van deze truffel is zacht en wit van kleur, de binnenzijde heeft een lichte hazelnootkleur met witte aders. Deze truffel heeft een intens aroma.

Zomer truffel

Oogsttijd: Juni - Augustus.

Deze truffel heeft een hardere buitenkant met dikke zwarte wratten en de binnenkant is meestal wit of een beetje grijs van kleur. Deze truffel ruikt veel minder sterk dan de andere truffels, een zachte geur en is een beetje delicaat van textuur.

Honden

De truffels worden opgespoord met speciaal getrainde honden, die echt een "neus hebben" voor de truffels. De meeste truffel-zoekers hebben meerdere honden (soms wel tien!) om altijd een uitgeruste hond mee te kunnen nemen op "truffel-jacht". Hoewel deze honden een meer dan uitstekende reuk hebben, ruiken ze de truffels alleen als ze rijp zijn. Dit verklaard het korte seizoen van de verschillende soorten truffels.

Tartufi

De superiere truffel is heel elegant en geeft een verfijning van smaak mee aan ieder gerecht. Of het nu een eenvoudige risotto, gebakken ei, steak of pasta maaltijd is, ze worden echt naar een ander niveau getild als er truffel aan toe wordt gevoegd. Vanuit Acqualagna worden wekelijks vele truffels en truffelproducten verstuurd naar top-restaurants en connaisseurs over de hele wereld.

Truffels zijn een echt seizoensproduct en exclusief beschikbaar tijdens de korte oogstperiode van de truffel.

Onze leverancier Terre Nobili is een expert in truffels, naast de vele verse producten hebben zij een aantal bijzondere truffel-specialiteiten. Variërend van heerlijke witte truffelpasta en boter tot aan hele truffel. Deze laatste wordt via een exclusief (en uiteraard) geheim procedé bereid.

 

 

 

 

Door hondjes opgesnuffelde Italiaanse truffeltjes. Ingelegd in water op olie, dan kun je ze eventjes bewaren. Terre Nobili is een klein ambachtelijk bedrijfje met heerlijke producten.

Herkomst

 
Rustichella d'Abruzzo Pianella