✔ Gratis verzending vanaf 50   ✔ Lekker, makkelijk genieten!

Klantenservice  |  Mijn account  |  087-7848386

The Wooden Spoon - Lovingly prepared by hand

champagne jam wooden spoon
wooden spoon market
wooden spoon coast gebouw
 

De naam alleen al...”The Wooden Spoon”. Puur Engels en puur natuur. Op het Engelse platteland begonnen Ann en Peter Bolt zo'n 30 jaar geleden met het maken van echte originele jams en marmelades.

By hand

“By hand” betekent hier ook letterlijk met de hand bereid. Het koken en het roeren van het fruit op weg naar de jam gebeurt hier echt met houten lepels en in open ketels van koper. Niks geen industrieel gebeuren. Zelfs het in potten doen en het plakken van de etiketten wordt handmatig gedaan. Zo duurt de productie wel iets langer, maar onder het toeziend oog van de “Master Preservers” wordt er goed gecontroleerd op kwaliteit.

Er worden zelden meer dan 100 potjes uit een pan gehaald. Kleinschalige productie dus, met als resultaat een ongeëvenaarde kwaliteit.

Lady Marmalade

Alle jams en marmelades onderscheiden zich door de individuele productie in de kleine ketels en door de heerlijke smaken. Deze variëren van bekende English breakfast marmelade (fine cut of thick cut, voor de liefhebber) tot aan de High Humpsie Dearie jam.

The Wooden Spoon vindt zelf dat jams en marmelades die zij maken tot de “best you can find” behoren. Wij zijn het er roerend mee eens!

Naast deze producten, maken zij nog veel meer lekkernijen. Wij hebben ze nog niet allemaal in ons assortiment, maar dat komt vast binnenkort nog wel. Eén productlijn die we wel hebben is het fruit op likeur. Ook deze worden met de hand bereid en ingelegd. Dat is trouwens goed te zien en vooral te proeven!

 

 

 

 

In open pannen met de handbereide jam en marmelade. Net als jouw oma dat vroeger ook deed. 'Made in de garden of England'. Let op de varianten met champagne!

Herkomst

 
Wooden Spoon Wye